Следвайте Гласове в Главният прокурор Иван Гешев откри Общото събрание на

...
Следвайте Гласове в Главният прокурор Иван Гешев откри Общото събрание на
Коментари Харесай

Гешев: Политиците да свалят розовите очила и да видят бума на престъпността

Следвайте " Гласове " в 
Главният прокурор Иван Гешев откри Общото заседание на административните ръководители в прокуратурата. До него е зам. шефът на прокуратурата и шеф на Национална следствена служба Борислав Сарафов и представителя на основния прокурор Сийка Милева

Няма автомагистрала или първокачествен път, който да няма големи проблеми, посочила инспекция на ВАП, заяви основният прокурор
Ситуацията с престъпността е сериозна, по места, равнищата порастват до такива от 90-те години. Част от аргументите са справедливи - стопански, обществени. Надявам се, българската политическа класа да смъкна розовите очила и да види това, което виждат българските жители, взрива на престъпността.
Това съобщи основният прокурор Иван Гешев на откриването на Общото заседание на административните ръководители на прокуратури от цялата страна.

" В огромната си част този взрив на престъпността се дължи на съзнателни,  надявам се да не е по този начин,  политически дейности за възпрепятстване на търсенето на наказателна отговорност от лица, за които се допуска, че са направили съществени закононарушения ", добави той.
И продължи: " По българските пътища се води война. Съзнаваме, че това е въпрос на държавна политика, която липсва, с цел да бъдат реализирани ефикасни резултати ".
Гешев заяви, че след разпоредена инспекция на ВАП (след злополуката на Автомагистрала „ Струма “ - б.р.) за положението на пътната мрежа, констатацията била, че няма автомагистрала или първокачествен път, който да няма големи проблеми.
Според него " справедлив фактор е, че Министерство на вътрешните работи е в комплицирана обстановка ".
" А ние с Министерство на вътрешните работи сме скачени съдове - в случай че те не разкрият закононарушение, надлежно да ни подадат информация, няма по какъв начин да се развива наказателното произвеждане ", добави Гешев.
" И защото всички са доста щастливи от закриването на Специализираната прокуратура, в последните 4-5 месеца, някой да е чул за „ осъществена “, в случай че употребявам полицейския термин, проведена незаконна група за опиати? Няма такива случаи ", сподели още обвинител №1.
Според него би трябвало да се направи всичко допустимо " всеки в границите на личните си пълномощия, да минимизираме вредите за българските жители ".
" А тези вреди са растеж на престъпността ", заключи Гешев.
 

Източник: " 24 часа "
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР